Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan personopplysninger i BookUp blir samlet inn og behandlet. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når BookUp ber om dine personopplysninger (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan BookUp behandler disse opplysningene (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandlingsansvarlig og databehandler
Sem & Stenersen Prokom AS (org.nr. 953675358) ved administrerende direktør er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger i BookUp (behandlingsansvarlig). De daglige oppgavene er delegert til produktansvarlig for BookUp. Delegeringen omfatter oppgavene, men ikke ansvaret.
BookUp driftes av vår underleverandør Intility AS. Personopplysninger som samles inn av BookUp, lagres på egne servere som driftes av Intility. En egen databehandleravtale mellom Sem & Stenersen Prokom og Intility regulerer hvilken informasjon driftsleverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Hvordan og hvorfor ber BookUp om personopplysninger?
Når du oppretter en bruker i BookUp, blir du bedt om å oppgi opplysninger som deretter blir lagret i løsningen. Ved å bruke Facebook- eller Google-innlogging samtykker du i at BookUp kan hente ut personopplysninger som du har registrert på Facebook eller Google (e-postadresse/passord og ev. annen offentlig informasjon avhengig av dine brukerinnstillinger i Facebook/Google). Enkelte utleiere kan kreve at du i tillegg autentiserer deg med BankID for å verifisere hvem du er og din alder.

BookUp bruker dine personopplysninger til flere formål. Vi lagrer informasjon for at du blant annet skal kunne;

  • Bruke våre tjenester for å komme i kontakt med potensielle utleiere
  • Foreta effektive søk på lokaler
  • Gjennomføre en booking med nettbetaling

Din kontaktinformasjon blir delt med utleier av lokaler du ønsker å booke. Ev. bankkonto-opplysninger blir ikke delt.

I tillegg lagrer BookUp informasjon for å beregne og rapportere antall brukere og trafikk på nettstedet. Opplysningene lagres i en database slik at vi kan levere våre tjenester optimalt, samt for å kunne kontinuerlig forbedre og utvikle BookUp gjennom å forstå hvordan portalen blir brukt. Vi vil aldri selge eller leie ut dine personopplysninger til tredjepart for markedsføringsformål e.l.

Hvilke opplysninger blir lagret i BookUp?
For å kunne gjennomføre booking av lokaler trenger BookUp disse personopplysningene fra deg:

  • Navn, e-postadresse, fødselsdato, adresse
  • Bankkontonummer (dersom du ønsker å gjennomføre nettbetaling av bookingen)

BookUp vil lagre informasjon om bookinger du foretar med dato, lokale og pris. I tillegg samler BookUp inn:

  • Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling
  • Informasjon om dine søk og bruk av tjenesten
  • Din geografiske posisjon

Informasjonskapsler (cookies) og annet innhold som lagres lokalt:

  • __stripe_mid (session cookie for Stripe)
  • __stripe_sid (session cookie for Stripe)

Samtykke og mulighet for retting eller sletting av personopplysninger
Ved å registrere en bruker i BookUp, gir du ditt samtykke til at dine personopplysninger blir lagret og behandlet som beskrevet i denne personvernerklæringen. Dersom du ikke godkjenner bruk av personopplysninger i BookUp, kan du dessverre ikke booke lokaler direkte i løsningen. Uten å registrere en bruker, kan du kun søke opp aktuelle lokaler og sjekke tilgjengelighet, men ikke booke.
Du kan selv rette personopplysninger dersom du oppdager feil. Dette gjør du i
Innstillinger > Min konto og > Mine bankopplysninger.
Du kan også slette bookinger du har gjennomført, da slettes all informasjon du har registrert om denne bookingen. Dersom du ønsker å slette din brukerprofil, må du sende en e-post til support@bookup.no.